Home   |   De kast   |   Over jou   |   De stappen   |   Informatie   |   Je therapeut   |   Contact
 
             
In de kast

Waarom zitten mensen “in de kast”? Sommigen doen er jaren over om hun homoseksuele gevoelens een plek te geven.
Ze vinden die gevoelens verwarrend of beangstigend, en stoppen ze liever weg in plaats van ermee aan de slag te gaan. De omgeving heeft invloed op de keus om wel of niet te durven tonen wie je werkelijk bent. Misschien ben je getrouwd, en wil je je vrouw en kinderen niet kwetsen met zo’n schokkend bericht. In families met een strenge religieuze overtuiging wordt soms maar weinig begrip getoond voor homoseksualiteit. Ook de culturele achtergrond kan invloed hebben op de manier waarop men reageert. Maar angst is een slechte raadgever, en leven met een leugen is op den duur ziekmakend.
Uit de kast

Je kunt enorm overhoop liggen met je gevoelens. Omdat je enerzijds zorgvuldig wilt omgaan met je omgeving. Anderzijds weet je diep van binnen dat jij het recht hebt om het leven te leiden dat bij je past. En te mogen zijn wie je bent. Vrienden bieden soms uitkomst om je op de goede weg te helpen. Het kán belangrijk zijn om je bij je coming out te laten begeleiden door een ervaren therapeut. Die begrijpt waarom jouw situatie zo moeilijk is en die je kan helpen om de weg te vinden naar een nieuw leven met plezier en voldoening.

Fred:
"Het conflict tussen mijn 'homo-binnenwereld' en de 'heterowereld' om mij heen, heeft ervoor gezorgd dat ik minder open en makkelijk ben. Bij René was het vertrouwen er bijna direct. Hij was geen bedreiging en ik durfde alles tegen hem te zeggen. Hij voelt de problemen goed aan, begrijpt ze snel en hielp mij tot de kern te komen."

Eric:
"Ik vind de therapie van René heel erg effectief ten opzichte van veel andere therapieën.. Mijn wereld is verschoven en in balans, ik richt me veel meer op mijn gevoel en passie.
"


Download hier de brochure.

     
Ontwerp en design: NDO Creations